8 Şubat 2007 Perşembe

Yapılması Sakıncalı 9 Hareketten Biri...

Hint Horozununun gelişmesini, büyümesini, olgunlaşmasını bozan meteryallerin başında suni vitamin gelir. Vitamini suni vermek yerine doğal olarak vermeyi seçmeliyiz. Doğal yollardan alınan vitamin horozu güzelleştirir fakat sunilerde yapay bir büyüme ve olgunlaşma gerçekleşir, bu gelişimin temeli boştur.



Suni vitamin yerine bol yeşillik, yumurta, balık, fındık, çekirdekli siyah üzüm, ceviz, pekmez verdiğimizde mümkün olan tüm vitaminleri vermiş oluyoruz, gereksiz yere suni vitamin vermek yanlış olur.

Unutmayalım ki dünya organik besinlerin peşinde artık...

Ekonomik Hareketler

Yumurta: Hint horozuna doğduğu ilk günden itibaren verilir ve hint horozları tarafından çok tüketilen bir gıda türüdür. Ucuza temin etmek için hemen hemen yer şehrimizde kurulan halk pazarlarında yumurta satanlardan sabahları kırık yumurtaları alabiliriz.

Balık: balıketinin faydalarını daha önce saymıştık. Bir balıkçı arkadaştan akşamları kapatmasına yakın gittiğinizde istediğiniz kadar balık kafalarını alabilirsiniz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

selam ben ali...yazdıklarınıza ilaveten,dogal yollardan alınacak besinler olarak bir kasapla anlasılarak hayvanlardan cıkan kemikleri bir kazanda kaynatılıp suyunu ve cıkan iligini yemle karıstırıp bu mısır unuda olabilir
ayrıca kalan kemikleri döverek yemin içine karıstırılıp konursa yetismekte olan piliçlerin A.B.D ve diger bütün vitaminleri bünyesinde tasımaktadır ayrıca bol yesillikte hayvanın gelisminde büyük rol oynar aynı zamanda hayvanların strese girmelerini önler.

Korsalı dedi ki...

Selamlar Ali Bey;

Yorumunuz için teşekkürler.

Zaten balık unu ve kemik unu horozlara çok yararlıdır ama piyasada bulmak zor oluyor sizin dediğiniz şekilde yapılıp hayvanlara verilebilir bu şekilde kalsiyum açısından zengin olan kemik hayvanların iskelet yapısını sağlamlaştırır.

Saygılar...

Adsız dedi ki...

siteniz çok faydalı.Dövüş yasagı kalkmalı.

Korsalı dedi ki...

Selamlar,

İsim Yazmasanız Bile Sizi Tanıyabilceğimiz Bir Nick Yazarsanız.

Sizin Diğer Yorumlarınızıda Takip Etmek Adına Güzel Olur.

Saygılar...

Adsız dedi ki...

Valla Saldım Yeşilliye Kendi Kendine Büyüyor

Unknown dedi ki...

Doğal olarak bahçesi olan saldım gereken herşeyi bulup yer ama kapalı ise mutlaka bu yazılanlar yapilmali

 
Kanatlı,Tavuk,Horoz,Civciv,Kanatlı Hastalıkları