19 Şubat 2007 Pazartesi

İspirto

Hint horozların tüyleri ve derileri hint horozlarını koruyan birer zırhtır. Bunun için bu zırhın sağlam olması gerekir. Tabiî ki derinin kimyası gereği yumuşaktır, çünkü yağ tabakasıyla desteklenmektedir. Bu derinin sertleşmesi, tüylerin zor kopmasına ve hint horozunu darbelere karşı duyarlılığının azaltılmasına yarar.

Peki deriyi nasıl sertleştiririz. Hint horozunu 2. idmanından hemen sonra, havyan sıcakken ispirto tüm derisine sürülür. 3. idmandan sonrada tekrarlanır ve işlem tamamlanmış olur.


İspirto deriye nasıl sürülür, ispirto horozun tüm derisini ıslatacak şekilde sürülür. Burada dikkat edilecek husus ne horozu sırılsıklam ıslatmak, nede çok az sürmek gerekir, kıvamını horozun tüyleri nemlenecek kadar tutarsak işlem tamamlanmış olur.

* İspirtonun kullanımının azalmasından ötürü ispirto bulmak zor oluyor. İspirtoya ulaşması imkânsız olan arkadaşlar için portakal kullanmalarını tavsiye ederim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

indman derken hazırladımız horozu başka bi horozla idman yaptırdıktan sonramı ispirto kullanacaz yoksa el idmanından sonramı???

 
Kanatlı,Tavuk,Horoz,Civciv,Kanatlı Hastalıkları