15 Ocak 2007 Pazartesi

İdmanlar

Bir hint horozunun iyi bir kondisyona ulaşması için yeterli kas gelişimini sağlaması düzenli ve yeteri miktarda yapılan idmanlarla gerçekleşir. Bir hinthorozunun idman edilmesi iki yolla yapılmaktadır.

  1. El idmanları
  2. Diğer bir horozla idman

El idmanları

Belli zamanlarda hinthorozuna çeşitli hareketlerin yaptırılması şeklinde hayvanın kas gelişimini hedef alan belli bir program çerçevesinde yapılan idmanlardır.


Diğer bir horozla idman

Horozun diğer bir horozla idmanı ise günün belli saatleri sabit olarak belli süre zarflarında yapılan kısa ve kas gelişimini hedef alan ve hint horozunun dövüş yeteneğinin gelişmesini sağlayan idmanlardır.


Hint horozcuların da yanlış bir düşünce vardır ki oda açık el ve açık gaga ile yapılan idmanların
horozun pişmesini sağladığı dır. Hinthorozu tam tersine pişeceğine bu tür idmanlar nedeniyle daha da duyarlılığı artar kalıcı sakatlıkların yanında çeşitli sağlık problemlerine neden olur.
Böyle bir açık el açık gaga idmanda kas gelişimide olumsuz etkilenir.Bünye tamamen açılan yaralara öncelik vererek yaraları onarmak için büyük bir yük altına sokulmuş olur.kas gelişimi bu nedenle sekteye uğramaktadır.idman daki bizim ilk hedefimiz düzenli kas gelişimini arttırmak olduğu için bu gibi yanlış düşünceleri kabul etmek doğru değildir.
idmanlarda kulandığımız gagalıklar ve mahmuzluklar sayesinde bu yaralanmaların önüne geçmiş oluruz.



Hint horozunun kas gelişimide daha sağlıklı ve istenilen düzeylerde olur.bu tür koruyucu önlemler alınması daha sık ve kısa kısa idmanların yapılmasına imkan vererek açık gaga açık mahmuzla yapılan idman daki zaman kaybı da ortadan kaldırılmış olur.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

nasil kaslerini küclentiriyo anlamadim ben????????

Unknown dedi ki...

ispirto normal ispirto mu saf ispirto yazıyor da şişede

 
Kanatlı,Tavuk,Horoz,Civciv,Kanatlı Hastalıkları