25 Şubat 2007 Pazar

Küllü de Küllü

Adı: Kırmızı Küllü
Doğum Tarıhi: Şubat-2006



Yumurta Yiyen Tavuk...

Yumurta yiyen tavuklara kesin çözüm önerileri;

1. Yumurtayı bir çivi yardımıyla çok ufak deliyoruz, buradan içini iyice boşalttıktan sonra, alçıyı su ile karıştırıp yumurtanın içine doldurup kurutuyoruz. Sonra folluğa koyuyoruz.



2. Yumurtayı yine bir çivi yardımıyla çok ufak deliyoruz, içinden birazını boşaltıyoruz ve açı pul biber koyup iyice içini karıştırıyoruz, alçı ile deldiğimiz yeri kapatıp, folluğa koyuyoruz.

** Önemli Not: Bunları yaptıktan sonra tavuk yumurta yemeyi bırakır, ama siz sonra yinede gagasını biraz kesip küt yapın ki yumurtayı kıramasın.

24 Şubat 2007 Cumartesi

Güzel Damızlıklar...

Özellikleri : Sert Elli ve Çekeri Kuvvetli Tavuk ve Seri, Çalışkan, Sistemli Horoz.

Özellikleri : Çekinik Tavuk ve Atkılı, Çekerli, Sistemli Horoz...

21 Şubat 2007 Çarşamba

Alman

Adı: Alman
Doğum Tarihi: Şubat-2006
Kilo: 3100 gr


19 Şubat 2007 Pazartesi

İspirto

Hint horozların tüyleri ve derileri hint horozlarını koruyan birer zırhtır. Bunun için bu zırhın sağlam olması gerekir. Tabiî ki derinin kimyası gereği yumuşaktır, çünkü yağ tabakasıyla desteklenmektedir. Bu derinin sertleşmesi, tüylerin zor kopmasına ve hint horozunu darbelere karşı duyarlılığının azaltılmasına yarar.

Peki deriyi nasıl sertleştiririz. Hint horozunu 2. idmanından hemen sonra, havyan sıcakken ispirto tüm derisine sürülür. 3. idmandan sonrada tekrarlanır ve işlem tamamlanmış olur.


İspirto deriye nasıl sürülür, ispirto horozun tüm derisini ıslatacak şekilde sürülür. Burada dikkat edilecek husus ne horozu sırılsıklam ıslatmak, nede çok az sürmek gerekir, kıvamını horozun tüyleri nemlenecek kadar tutarsak işlem tamamlanmış olur.

* İspirtonun kullanımının azalmasından ötürü ispirto bulmak zor oluyor. İspirtoya ulaşması imkânsız olan arkadaşlar için portakal kullanmalarını tavsiye ederim.

18 Şubat 2007 Pazar

Kırma Horoz Bakılmaz...

Kırma Bakmayalım arkadaşlar sonuç hep aynıdır. Yem Parasına Yazık.

Dövüş Maması

Dövüşten 2 saat öncesine kadar olan besleme örneği,

Horozların dövüş günü yiyecekleri çabuk sindirilen besinler olmalıdır, aksi halde yediklerini sindiremezler ve dövüşte nefes yaparlar. Bunun için dövüş sabahından, yemliğin kaldırılacağı saate kadar (dövüşten 2 saat öncesi) horozların önünde Civciv Yemi denilen Piliç Geliştirme yemi verilmelidir. Yemlik kaldırıldıktan sonra horoza *dövüş maması verilir ve dövüş saati beklenir.

* Dövüş mamasında bulunan maddeleri yazıyorum şimdi Gr verip kafa karıştırmaya gerek yok, siz bu besinlerden yeteri kadar katar hazırlarsınız.

  • Mısır Unu
  • Çikolata (Tüplerde Satılan Erimişlerden)
  • Bal
  • Yumurta (Çiğ)
  • Pekmez

Bu besinler karıştırılarak hamur haline getirilir ve dövüşten 2 saat önce horoza verilir.

Son Durum...

1 Haftanın Analizi.

Dünyada SanalTokat.

17 Şubat 2007 Cumartesi

16 Şubat 2007 Cuma

Süper Yem Karışımı...

100 kg Yem Hazırlamak İçin...

1. Yem Karışımı

Buğday: 14 kg
Ayçiçeği Küspesi: 6 kg
Mısır: 66 kg
Balık Unu: 13 kg
Kireç Taşı: 1 kg



2.Yem Karışımı

Arpa: 10 kg
Mısır: 20 kg
Buğday: 50 kg
Kireçtaşı: 1 kg
Ayçiçeği Küspesi: 5 kg
* Palet Yem (Etlik): 14 kg



* Kemik unu ve Balık unu bulabilecekler, palet yem kullanmasınlar bunun yerine balık unu: 12 kg, kemik unu: 2 kg kullandıklarında daha iyi olur.

Balık ununda alternatifi vardır, kedi mamalarında bulunur bunun yerine kedi maması da kullanabiliriz ama biraz pahalıdır.

Kemik ununda alternatifi, kuzu yemidir, fakat 100 kg yeme en fazla 5 kg katılmalıdır.

Kanatlıda kursak, ön mide, taşlık ve duodeumun konumu
1-Yemek Borusu, 2-Kursak, 3-Ön Mide, 4-Taşlık, 5-Safra Kesesi, 6- Ductus cysticoentericus, 7-Ductus hepatoentericus, 8-Duodenum, 9- Pankreas, 10-Jeunum

** Kursak ; Başlıca görevi besinler depolamak, ıslatmak ve yumuşatmaktır. Tavukta kursakta, bakterilerin etkisiyle önemli miktarda nişasta sindirimi olur. Kursakta başlıca iki tip hareket görülür. İçeriye proventriküluse göndermekle ve açlıkla ilgili olan hareketler. Kursak hareketleri peristaltik tiptedir.

Kanatlılar kursakta biriken yemleri parçalamak için taşlık denilen organlarını kullanır. Taşlık, öğütme fonksiyonu için özelleşmiş bir organ olup, kas yapısındadır ve içi kırmızı mercimek tanesi kadar ve daha küçük taşlarla doludur. Kapalı duran hayvanların dışarıdan taş yeme olanakları yoktur, bundan dolayı yediklerini tam sindiremezler ve yarı sindirilmiş şekilde çıkarırlar, bu yüzden hayvanlar yediklerinden istenilen şekilde beslenemezler. Bunu önlemek için yem karışımına veya yemliklere kum veya kırılmış mermer koymak gerekir.

** Hayvanlarını sürekli kapalı tutanlar için açıklanmıştır. (Sindirim konusu daha detaylı incelenecektir.)

15 Şubat 2007 Perşembe

Yorum Nasıl Yapılır...

-----------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------


---------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------



13 Şubat 2007 Salı

Beyaz,Beyaz,Beyaz...

Adı: BeyazAnne
Doğum Tarihi : 2005
Tüm Beyaz Yavruların Anası...

Adı: Kar
Doğum Tarihi : Nisan-2006
Eletro Buggy...


Adı: Elektrik
Doğum Tarihi: Nisan-2006
Elektro Buggy 2...

11 Şubat 2007 Pazar

D Vitamini ve Güneş

Doğadaki tek ültraviyole ışın kaynağı olan güneş, organizma için çok yararlıdır. Vücudun D vitamini gereksinimi büyük ölçüde güneş tarafından sağlanır. Kemiklerin ve özellikle gaganın güçlenmesi için D vitamini son derece önemlidir.

D vitamini kalsiyumun kemiklerde depolanmasını ve mobilizasyonunu sağlar. Ayrıca yeterli kalsiyum ve fosfor sağlayarak kemik oluşumunu artırır. Yeterli kalsiyum ve fosfor sağlayarak kemik oluşumunu artırır.

D vitamini doğrudan güneş ışığı ile deride sentez edildiği gibi besinlerle de alınır. Özellikler karaciğer, yoğurt, balık ve yeşilliklerde D vitamini bol miktarda vardır. Bu besinlerle beraber güneş kemik gelişimini düzenler ve sağlam yapılı horozlar alınır. Ama dışarıdan sentetik olarak verilen D vitaminin yararından çok zararı vardır.


D vitamininin eksikliğinde ise sarsaklık; denilen yani horozların ayakta sağlam durmasını zorlaştıran hastalık ortaya çıkar.

Bunun için horozlarımızı D vitamini içeren besinler verir ve haftada en az 3 saat güneşlendirirsek kemik gelişimini tamamlamış oluruz.

Unutmayalım ki kemik yapısı güçlü olmayan hayvanın kas yapısı da güçlü olmaz.

Tavuk Tüylü (3) vs Is-Chil (1)

Adı: Kör Tavuk Tüylü
Doğum Tarihi: Nisan-2006
3 Galibiyet.

Adı: IsChil
Doğum Tarihi: Mart-2006
1 Galibiyet.

10 Şubat 2007 Cumartesi

Seleksiyon Harikası

Adı : DeatHTraP
Doğum Tarihi : 2003


Adı : Kobra
Doğum Tarihi : 09-2006




8 Şubat 2007 Perşembe

Yapılması Sakıncalı 9 Hareketten Biri...

Hint Horozununun gelişmesini, büyümesini, olgunlaşmasını bozan meteryallerin başında suni vitamin gelir. Vitamini suni vermek yerine doğal olarak vermeyi seçmeliyiz. Doğal yollardan alınan vitamin horozu güzelleştirir fakat sunilerde yapay bir büyüme ve olgunlaşma gerçekleşir, bu gelişimin temeli boştur.



Suni vitamin yerine bol yeşillik, yumurta, balık, fındık, çekirdekli siyah üzüm, ceviz, pekmez verdiğimizde mümkün olan tüm vitaminleri vermiş oluyoruz, gereksiz yere suni vitamin vermek yanlış olur.

Unutmayalım ki dünya organik besinlerin peşinde artık...

Ekonomik Hareketler

Yumurta: Hint horozuna doğduğu ilk günden itibaren verilir ve hint horozları tarafından çok tüketilen bir gıda türüdür. Ucuza temin etmek için hemen hemen yer şehrimizde kurulan halk pazarlarında yumurta satanlardan sabahları kırık yumurtaları alabiliriz.

Balık: balıketinin faydalarını daha önce saymıştık. Bir balıkçı arkadaştan akşamları kapatmasına yakın gittiğinizde istediğiniz kadar balık kafalarını alabilirsiniz.

7 Şubat 2007 Çarşamba

Yasağa Hayır !

Horoz dövüşleri zorbalık değildir. Hint Horozunun ıslahını gerçekleştirmek ve neslini korumak adına bir zorunluluktur. Hint Horozunun gıdası dövüştür.


4 Şubat 2007 Pazar

Alman Vs BabaZula




Kralını Tanımaz...

Adı: AkKulak
Doğum Tarihi: Nisan-2006
Profesörlerden Nadide Bir Parça...




2 Şubat 2007 Cuma

Yarışmanın Sonuçu Belli Oldu.

Sezonun İlk Yavruları...

Adı: Profesör Silme Kız
Doğum Tarihi: Ocak-2006

Profesör Yavrular...

 
Kanatlı,Tavuk,Horoz,Civciv,Kanatlı Hastalıkları